guifi media

A partir del 2022, tots els nous vídeos a:  media.exo.cat !!

2014-01-23 gLab qMpGuifi

8 de junio de 2016 por eloi
*** mini curs qmp a xarxantoni

- material en la sala - [ ] 1 projector i cable RGB portàtil (xarxantoni?) - [X] nanolocos #1 #2 #3 (van etiquetades) i PoE (upf) - [ ] 2 eth x nano = 2 x 3 = 6 eth => tenim 3 (upf) [cables que no es puguin treure de interfície] - [X] 3 portàtils - jaume - pedro (ordinador connectat al projector) - [ ] motion instal·lat - aplicacions: videovigilància, timelapse, ... - [X] video de timelapse d'un company - (0:36) http://www.youtube.com/watch?v=HXH0dOcKBTA - alternatiu (1:42): http://www.youtube.com/watch?v=NkeiAaWf7g8&feature=youtu.be - [-] 1 raspberry pi (pedro) - [X] owncloud instal·lat - alternativa dropbox - [ ] etherpad instal·lat - alternativa google docs document

- opcional - [ ] router connectat a internet amb eth que permeti connexió per DHCP (xarxantoni?) - [ ] suport per aguantar les antenes que sigui més realista que posar-les sobre la taula i que no sigui massa feina

- situació espaial - projector - els dos portàtils contra el projector perquè els assistents puguin anar veient una mica que fem, es projectarà la informació més rellevant - darrere públic

- historia - Jaume i Pedro són veïns i a més a més treballen junts en un projecte al barri. Voldrien organitzar-se amb eines en xarxa. - Una solució moderna i actual seria que utilitzessin un document que permeti l'escriptura col·laborativa, i un lloc on poder intercanviar i sincronitzar arxius. - Com ho fem? El Pedro i el Jaume hauran de posar-se una antena a la seva "teulada" o balcó i orientar-les entre sí perqué facin xarxa. - Un cop estan connectats, necessiten proveïr-se de les eines. El Pedro s'ha instal·lat a casa en un ordinador de baix consum les eines que necessita. - Anem a provar-les per veure que tot funciona [2 min] 1. etherpad 2. owncloud 3. motion - I tot això sense tenir connexió a internet! [prova a wikipedia.org] - El Miquel és un amic del Pedro i el Jaume que també vol participar a la xarxa, l'únic que ha de fer es connectar-se amb un altre antena [connectem l'antena]. L'antena triga uns minuts en iniciar-se - Tots els veïns es poden connectar i participar d'aquesta xarxa. La xarxa s'extén pel barri i les zones properes. Aquí teniu un exemple de com la podrien arribar a extendre. Concretament, aquesta és l'estat actual de la xarxa de Les Corts-Sants, UPC, St.Martí i Poblenou [foto graph] i aquest és l'estat de la xarxa a Catalunya [guifi.net/maps]. Totes aquestes xarxes que us hem mostrat formen part del projecte guifi.net - A guifi.net la xarxa la fem entre tots. És oberta, lliure i neutral, i per protegir aquesta condició es fa ús d'un acord: Els Comuns de la Xarxa, Oberta, Lliure i Neutral (XOLN) que ha de complir tot membre a la xarxa. La fundació guifi.net vetlla per donar validesa legal a aquest acord, i a l'activitat de la comunitat de guifi.net

- en resum estem interconnectant persones i serveis

- Anem a mirar si el Miquel ja s'ha pogut connectar. [graph] Resulta que el Miquel té connexió a internet, i vol compartir-la amb Pedro i Jaume. Provem si funciona internet [Jaume i Pedro proven wikipedia.org]

- preguntes!

- Per explicar la xarxa utilitzar (de forma bastant fixa) - el gràfic dels nodes: - navegador: admin.qmp Mesh / Graph - el consum de l'ample de banda: - OpenWRT / Status / Realtime Graphs / Traffic / wlan0

- extra - Comparacions interessants IP : direcció TCP : autopista [transport]

+info

1.245 Vistas
0 Les gustan 0 No les gusta

Categorías

Formatiu, Xerrada

A partir del 2021, tots els nous vídeos a:  media.exo.cat !!